Aqui està l'enllaç a youtube del videoclip final!!
Esperem que us agradi! sobretot als nois!! jeje
Oriol, Angel, Joan i Fausto.
http://www.youtube.com/watch?v=HIOgO7pDh5E&feature=player_embedded
dimarts, 22 de març del 2011
dimecres, 16 de març del 2011
Videoclip de prova...
Es tracta d'un videoclip de prova realitzat a través del Windows Movie Maker. Hem realitzat un muntatge d'imatge i so, en el que apareixen unes noies molt maques amb una musica de fons adequada al seu context.
Els creadors d'aquest videoclip som: Oriol Pipó, Joan Rovira, Angel Sánchez i Fausto Sánchez.
dimarts, 15 de març del 2011
PROJECTE 1x1 (anàlisi)
L'objectiu d'aquest projecte és integrar les tecnologies de les TIC a les aules i als centres educatius. Aquest dona lloc a l'ús d'un ordinador portàtil per cada alumne, creant aules digitals i proporcionant l'accés a Internet i a entorns virtuals d'aprenentatge amb continguts i recursos educatius en format digital.
Jo crec que tenint en compte l'evolució i el paper actual de les noves tecnologies aquest projecte està força bé. Considero que això pot ser molt profitós dintre de les aules, ja que d'aquesta manera l'accés a la informació és molt més ràpida i diversa, encara que això també podria distreure als alumnes amb manca d'atenció.
També cal una molt bona formació a nivell tecnològic dels mestres, ja que han de saber sobre el tema per poder resoldre la infinitat de problemes que donen els ordinadors.
Pel que fa a la connexió dels ordinadors, m'agradaría saber com ho fan quan es queden sense bateria, ja que caldrien molts endolls per satisfer a tothom.
Trobo que hi ha punts positius i negatius, encara que el que trobo pitjor és que un dels objectius principals del projecte sigui posar-nos capdevanters de la llista en la utilització de les TIC, i no pas pensar en els coneixements que poden arribar a assolir els nens i nenes amb aquesta nova metodologia. El principal problema es que es fan les coses per quedar bé i guanyar prestigi en comptes d'aprofitar-les, i com a futur mestre estic molt en contra d'això.
Anàlisi d'un anunci
DONUTS - DÍA REDONDO
DENOTACIÓ

DENOTACIÓ
El context d'aquest anunci comença al bar, quan el protagonista demana un donuts per esmorçar. Com a conseqüència d'això, el noi passa un dia magnífic i ple de sort i fortuna per tots els costats. Després tornem a veure al protagonista esmorçant al bar, però a diferencia d'abans no es pren cap donuts, i després d'això podem veure el transcurs d'un dia nefast, desagradable i amb molta mala sort. Al final del tot apareix el següent eslògan: ¿te apetece un dÍa redondo? DONUTS.
CONNOTACIÓ
Aquest anunci estableix una mena de comparació entre dues possibilitats, consumir el producte que ofereixen o no consumir-lo. Intenten fer veure la qualitat i els bons resultats del producte a través d'aquesta comparació tan exagerada i humorística que transmet positivitat. Segons el vídeo, si prens donuts et passaran coses bones, i si no ho fas tot lo contrari. No pretenen que ens creiem això, però d'aquesta manera el que fan es transmetre certa positivitat en la imatge del seu producte.
Aquest anunci va dirigit a tots els públics, i la frase final utilitza com a recurs el joc d'idees (un dia redondo com el donuts).

La il·luminació es mostra molt clara en la primera part, ja que en aquell moment s'ha de mostrar un dial radialnt i alegre, amb bon temps i positivitat. En la segona part succeeix una mica lo contrari per mostrar més negativitat.
En quant al so, només apareix parla en el moment del bar i en l'eslògan final, en la resta de moments o la major part de l'anunci podem escoltar una música bastant divertida que transmet humor a la situació.
dilluns, 7 de març del 2011
Mapa conceptual sobre les web 2.0 a l'educació
Aquí us adjunto l'enllaç del mapa conceptual que vaig realitzar amb l'Àngel Sànchez a través de l'aplicació "DigidocMap 5.0 Editor de mapas conceptuales", que funciona a través d'internet, sense la necessitat d'instal·lar cap programa al nostre pc. Aquest mapa conté les avantatges i els inconvenients de les webs 2.0.
Enllaç: C:\Users\Fausto\Downloads\20110215214628_221857\20110215214628.htm
Enllaç: C:\Users\Fausto\Downloads\20110215214628_221857\20110215214628.htm
diumenge, 6 de març del 2011
Coneixent la web 2.0!
El terme Web 2.0 s’associa habitualment amb les aplicacions web que faciliten la compartició interactiva d’informació, el disseny centrat en l’usuari i la col·laboració dins el World Wide Web. Alguns exemples del Web 2.0 serien les comunitats basades en web, les xarxes socials, els llocs de compartició de vídeos, els wikis i els blocs. Un lloc Web 2.0 permet als seus usuaris interactuar amb altres usuaris o canviar el contingut del lloc; en front dels llocs web no interactius on els usuaris es limiten a mirar passivament la informació que se’ls proporciona.


El concepte Web 2.0 va ser esmentat per primer cop per O'Reilly Media el 2004, referint-se a la percepció que la segona generació de laWeb es basava en comunitats i en serveis d'allotjament (hosting en anglès), com ara els espais web de treball en xarxa, les wikis, iFolksonomy folksonomies que faciliten la col·laboració i en el fet de compartir entre usuaris espais per a fotografies, textos i vincles amb altres "llocs Web" (Web-sites), els tres exemples més clars són Flickr, del.icio.us i Youtube. O'Reilly Media va titular una sèrie de conferències al voltant d'aquest concepte i des d'aleshores ha estat àmpliament adoptat.
Encara que el terme suggereix una nova versió de la Web, no fa referència a una actualització o evolució d'Internet o de la tecnologia específica de la World Wide Web, però sí que es refereix als canvis que es fan en l'ús de la plataforma. D'acord amb Tim O'Reilly, "Web 2.0 és la revolució del negoci en la indústria dels ordinadors causat per la mobilitat de la plataforma d'Internet, i un intent d'entendre les regles per a l'èxit sobre el que és nou a la plataforma" La web 3.0, suggerida per analogia, seria la web semàntica o intel·ligent, que selecciona els continguts d'acord amb les preferències de l'usuari alhora que en permet la interacció.
Alguns experts en tecnologia, principalment Tim Berners-Lee, han qüestionat el terme considerant que s'ha magnificat, molts dels components tecnològics de "Web 2.0" ja eren presents en la creació de la primera World Wide Web.
Què és una WIKI?
Una wiki és un tipus de pàgina web que pot ser editada per diferents usuaris, de manera interactiva, ràpida i fàcil, i que permet crear, modificar, enllaçar i esborrar el contingut de la pàgina web.
La finalitat d'una wiki és permetre que diversos usuaris puguin crear pàgines web sobre un mateix tema, d'aquesta forma cada usuari aporta part del seu coneixement perquè la pàgina web sigui més completa, creant d'aquesta manera una comunitat d'usuaris que comparteixen continguts sobre un mateix tema o categoria.
Els canvis de la web s'apliquen normalment a l'instant, sense que cap mena d'usuari de confiança o administrador els hagi de revisar i confirmar abans, això fa que es puguin modificar i fer desaparèixer informacions importants. Per això, existeix una còpia de seguretat que permet protegir les pàgines wiki del que s’anomena “vandalisme”.
Les wikis són útils per a l'escriptura col·laborativa, i cada vegada són més les empreses que l'utilitzen per a gestionar el coneixement ja que molts projectes són oberts al públic en general.
El principal avantatge que té un wiki davant d’una pàgina web, és que permet crear i millorar les pàgines de forma instantània, lliure i simple. A més, no necessita cap programari addicional i permet connectar pàgines relacionades de manera fàcil i intuïtiva.

Per portar tot això a la pràctica, i entendre millor la finalitat i les avantatges d'una wiki, l'Àngel Sànchez i jo vam crear una de pròpia entre els dos.
Aquí us adjunto l'enllaç: https://sites.google.com/site/chicoshumildes/
Inauguació del meu portafoli de TIC!! (amb una mica de retard..)
A continuació he adjuntat l'anàlisi que vaig realitzar sobre les vinyetes de la primera magistral de TIC:

Aquesta vinyeta reflecteix les tendències i els interessos dels joves actuals.
Les noves generacions de joves han deixat de banda activitats com la lectura o els jocs tradicionals, ja que les noves tecnologies cada vegada centren més la seva atenció en els videojocs, els mòbils, la televisió o els ordinadors. En aquesta imatge podem veure el desinterès que mostra el nen cap al llibre que li han comprat els seus pares, mentre està concentrat jugant a la consola.

Aquesta imatge torna a mostrar el paper que tenen les noves tecnologies en l'actualitat. Com podem veure, el nen veu un llibre i queda bocabadat, sense saber de que es tracta, ja que ara els llibres i l'escriptura tradicional s'han substituït per nous mitjans tecnològics més còmodes i pràctics. L'avi del nen mostra cert ressentiment per les noves tendències i l'extinció de les costums del seu temps.

Aquesta vinyeta reflecteix l'evolució que està experimentant la convivència familiar. Cada vegada hi ha menys comunicació entre pares i fills, i més comunicació entre amics a través de les noves tecnologies. Jo estic molt en contra d'aquesta realitat, ja que les relacions entre pares i fills s'estan tornant fredes, i la comunicació familiar és necessària per una bona convivència i evolució en molts aspectes.

Aquesta ultima imatge fa una critica a l'educació del nostre país, on tot es caos i descontrol per part de tots els responsables. L'educació dels nens no rep suficient importància i es troba molt desatesa, i d'aquesta manera l'infant es el que surt perjudicat. Molts nens creixen passant-se els dies veient la TV o jugant a la consola, lo que repercuteix negativament al seu desenvolupament.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)